သက္သတ္လြတ္အစားအစာ
သက္သတ္လြတ္စားတာ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားတယ္လုိ႔ ၾကားဖူးတယ္။
ဥပမာ သက္သတ္လြတ္ အစားအစာထဲမွ အာဟာရဓါတ္ေတြကုိ အလြယ္တကူ စုပ္ယူနုိင္တာမုိ႔ အစာေၾက
လြယ္တာေပါ႔၊ ဒါေပမယ္႔ အသားဟင္းကေတာ႔ လြယ္လြယ္ေလး အစာေၾကတာ မဟုတ္ဘူး၊
တခ်ိဳ႔အာဟာရဓါတ္ကုိ တစ္ဝက္ကုိပဲ စုပ္ယူနုိင္တယ္တဲ႔။
ၿပီးေတာ႔ ဝက္ေတြ၊ နြားေတြကုိ လူေတြက သတ္တဲ႔အခါ၊ သူတို႔က ေၾကာက္လန္႔ၿပီး သတ္တဲ႔လူအေပၚ စိတ္
ဆုိးမႈေတြ နာၾကည္းမႈတြ ျဖစ္လာတာေၾကာင္႔ မေကာင္းတဲ႔ဓါတ္ပစၥည္းေတြလည္း ထြက္တတ္တယ္။
လူေတြက အဲဒီလုိ မေကာင္းဓါတ္ေတြရွိတဲ့ အသားဟင္းကုိ စားတဲ့အခါ ေက်ာက္ကပ္၊ အသဲ အပါအဝင္ စြန္႔
ပစ္ဓါတ္ ဖယ္ထုတ္တဲ့ အဂၤါစုရဲ့ဝန္ထုပ္ဝန္ပုိး ပုိႀကီးလာေစျပီး လူေတြ ေရာဂါျဖစ္ေစတတ္တယ္။
အုိမင္းေစတတ္တယ္။
ဒါေပမယ့္ သက္ဆုိင္ရာ သုေတသနရလဒ္အရ၊ လုံးဝ အသားဟင္းမစားဘဲဲ သက္သြတ္လြတ္ဟင္းခ်ည္း စား
မယ္ဆုိရင္လည္း၊ ဗီတာမင္ ေအ ခ်ိဳ႔တဲ႔ျပီး ေက်ာက္တည္ေရာဂါ ျဖစ္တတ္တယ္တဲ့။ သက္သတ္လြတ္ဟင္းထဲမွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ အီး စတဲ့ဓါတ္ေတြ နည္းတယ္ေလ။
အဲဒီ ဗီတာမင္နွစ္မ်ိဳး ဖူဖူလုံလုံမရွိရင္၊ ကုိလက္စထေရာအနည္ထုိင္မွု ျဖစ္ၿပီးေတာ့ ေက်ာက္တည္ ေရာဂါ
ျဖစ္ေစတတ္တယ္တဲ့။
ၿပီးေတာ႔ ပရုိတင္းဓါတ္လည္း ခ်ိဳ႔တဲ႔နုိင္မယ္တဲ႔၊ အာဟာရဆုိင္ရာ ပညာရွင္ေတြက၊ သက္သတ္လြတ္စားတာ၊ တစ္ပတ္အတြင္း တစ္ရက္သက္သတ္လြတ္စားဖုိ႔၊ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ရက္အတြင္း တစ္နပ္ေလာက္ေတာ့သက္
သတ္လြတ္စားဖုိ႔ သင္႔ေတာ္တယ္လုိ႔ တုိက္တြန္းပါတယ္။
Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2015/11/20/1s39380.htm