• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Sunday, January 20, 2013

ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ပတ္သက္ျပီး


 ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ပတ္သက္ျပီး

2013-01-21

ငွက္ေပ်ာ္သီးထဲမွာ အမွ်င္ဓါတ္မ်ားျပားျပီး ဝိတ္ေလွ်ာ႔သူ ေရြးခ်ယ္သင္႔တဲ႔ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာ္သီးထဲမွာ ပါရွိတဲ႔ လက္ကတင္လုိ႔ ေခၚတဲ႔ ပရုိဒင္ဟာ အေရျပား အသစ္ ျပန္ရွင္ေစျခင္းအတြက္
အက်ိဳးျပဳနုိင္တယ္။

ဂ်ပန္ျပည္က အသားအေရဆိုင္ရာ ကၽြမ္းက်င္သူပညာရွင္ တစ္ေယာက္ေျပာတာကေတာ့၊ ေႏြရာသီမွာ ေန
ေရာင္ျခည္ဒဏ္ကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္ဖုိ႔အတြက္ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ခဏ,ခဏ,စားသင္႔တယ္။
အဆီထြက္တာ နည္းလာေစျပီး အသားအေရကုိ ေခ်ာေမာလွပ,ေစနုိင္တယ္တဲ႔။

ငွက္ေပ်ာသီးထဲမွာ ကယ္လီယံဓါတ္မ်ားျပားတယ္၊ ကယ္လီယံဓါတ္မ်ားလြန္းရင္ လူရဲ့ႏွလုံးေသြးေၾကာအေပၚ
ဆုိးက်ိဳး ရွိမယ္။
ဒါေၾကာင့္ နွလုံးေရာဂါရွိလ်င္ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ေရွာင္စားသင္႔တယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2013/01/21/1s23667.htm