• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Wednesday, September 19, 2012

အသည္းကင္ဆာကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္တဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး


ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ မၾကာမၾကာစားေပးရင္ 

အသည္းကင္ဆာကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္ 


ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ အသည္းကုိ ကာကြယ္ေပးနုိင္တဲ့ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အသည္းကင္ဆာျဖစ္ေစမွုကို
ေလ်ာ႔နည္းေစနုိင္တယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးရဲ႔ အရည္ထဲမွာ ေသြးထဲက အဆီဓါတ္နဲ႔ အခိ်ဳဓါတ္ေတြကုိ ေလ်ာ႔နည္းေစနုိင္တဲ႔ဓါတ္ေတြလည္း ရွိပါတယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာပါတဲ႔ အမွ်င္ဓါတ္နဲ႔ ဗီတာမင္စီ ပမာဏဟာဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါဝင္မွုထက္ သုံးဆ
ေလာက္ျဖစ္ျပီး အာဟာရေတာ္ေတာ္ျပည္႔စုံပါတယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာပါတဲ့ဓါတ္အခ်ိဳ႔ဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကုိထိန္းနုိင္ျပီး အသည္းကင္ဆာျဖစ္ပြါးနုိင္ေခ် အမ်ား
ၾကီး ေလ်ာ႔နည္းလာေစနုိင္တယ္။

 Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2012/09/10/1s21747.htm