သက္သတ္လြတ္အစားအစာ
2013-02-06
သက္သတ္လြတ္စားတာ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားတယ္လုိ႔ ၾကားဖူးတယ္။
ဥပမာ သက္သတ္လြတ္အစားအစာထဲမွ အာဟာရဓါတ္ေတြကုိ အလြယ္တကူစုပ္ယူနုိင္တာမုိ႔ အစာေၾက
လြယ္တာေပါ႔၊ ဒါေပမယ့္ အသားဟင္းကေတာ့လြယ္လြယ္ေလး အစာေၾကတာမဟုတ္ဘူး၊ တခ်ိဳ႔အာဟာ
ရ,ဓါတ္ကုိ တစ္ဝက္ကုိပဲစုပ္ယူနုိင္တယ္တဲ႔။
ၿပီးေတာ႔ ဝက္ေတြ၊ ႏြားေတြကုိ လူေတြက,သတ္တဲ႔အခါ၊ သူတို႔က,ေၾကာက္လန္႔ျပီး သတ္တဲ႔လူအေပၚ စိတ္
ဆုိးမႈေတြ နာၾကည္းမႈေတြ ျဖစ္လာတာေၾကာင္႔ မေကာင္းတဲ႔ဓါတ္ပစၥည္းေတြလည္း ထြက္တတ္တယ္၊ လူ
ေတြက အဲဒီလုိမေကာင္းဓါတ္ေတြရွိတဲ႔ အသားဟင္းကုိစားတဲ႔အခါ ေက်ာက္ကပ္၊ အသဲ အပါအဝင္ စြန္႔ပစ္
ဓါတ္ ဖယ္ထုတ္တဲ့အဂၤါစုရဲ့ ဝန္ထုပ္ဝန္ပုိး ပုိႀကီးလာေစျပီး လူေတြေရာဂါ ျဖစ္ေစတတ္တယ္၊ အုိမင္းေစတတ္
တယ္။
ဒါေပမယ္႔ သက္ဆုိင္ရာ သုေတသနရ,လဒ္အရ၊ လုံးဝ,အသားဟင္းမစားဘဲဲ သက္သြတ္လြတ္ဟင္းခ်ည္း
စားမယ္ဆုိရင္လည္း၊ ဗီတာမင္ ေအ ခ်ိဳ႔တဲ႔ျပီး ေက်ာက္တည္ေရာဂါ ျဖစ္တတ္တယ္တဲ႔၊ သက္သတ္လြတ္
ဟင္းထဲမွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ အီး စ,တဲ႔ဓါတ္ေတြ နည္းတယ္ေလ။
အဲဒီ ဗီတာမင္ နွစ္မ်ိဳး ဖူဖူလုံလုံမရွိရင္၊ ကုိလက္စထေရာ အနည္ထုိင္မႈျဖစ္ျပီးေတာ႔ ေက်ာက္တည္ ေရာဂါ
ျဖစ္ေစတတ္တယ္တဲ႔၊ ျပီးေတာ႔ ပရုိတင္းဓါတ္လည္း ခ်ိဳ႔တဲ႔နုိင္မယ္တဲ႔၊ အာဟာရ,ဆုိင္ရာ ပညာရွင္ေတြက၊
သက္သတ္လြတ္စားတာ၊ တစ္ပတ္အတြင္း တစ္ရက္သက္သတ္လြတ္စားဖုိ႔၊ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ရက္အတြင္း
တစ္နပ္ေလာက္ေတာ႔ သက္သတ္လြတ္စားဖုိ႔ သင္႔ေတာ္တယ္လုိ႔ တုိက္တြန္းပါတယ္။
Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2013/02/06/1s23895.htm