• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Sunday, March 2, 2014

အႀကိဳက္လြန္ အစားအစာနဲ႔ ေရာဂါေဝဒနာ

အႀကိဳက္လြန္ အစားအစာနဲ႔ ေရာဂါေဝဒနာ

2014-02-28

လူတုိင္းလူတုိင္း စားစရာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကုိ အထူးၾကိဳက္နွစ္သက္တတ္တယ္။
ဒါေပမယ္႔ အစားအစာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကုိ အခ်ိန္ၾကာၾကာ လြန္ကဲစြာႀကိဳက္ရင္ေတာ႔ ေရာဂါေဝဒနာ ရွိမရွိကုိ ပုိျပီး သတိ
ထားသင္႔ပါတယ္။

ေခ်ာ႔ကလက္ လြန္ကဲစြာ ႀကိဳက္ရင္

ေခ်ာ႔ကလက္ကုိ လြန္ကဲစြာခ်စ္ၾကိဳက္ရင္ စိတ္ဖိစီးမႈေဝဒနာ ခံစားႏိုင္ေခ်မ်ားတယ္။
ေခ်ာ႔ကလက္ထဲမွာပါတဲ႔ ဇီဝ အယ္လ္ကာလုိင္းဟာ ေသြးၾကည္ေရဓါတ္ တုိးလာေစနုိင္တယ္၊ ေခ်ာ႔ကလက္ဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓါတ္နဲ႔ ဗီတာမင္-ဘီဓါတ္ အုပ္စုရဲ့ အရင္းအျမစ္ ျဖစ္ျပီး ေနထုိင္မွုဘဝဆုိင္ရာ ဖိအားေတြ ေျဖေလွ်ာ႔ေရး
အတြက္ အေထာက္အကူ ျပဳနုိင္ပါတယ္။
ဆြင္ဇာလန္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားရဲ႔ သုေတသန ရလဒ္အရ နွစ္ပတ္အတြင္း ေန႔စဥ္ ေခ်ာ႔ကလက္ ဂ ဂရမ္ကုိစားရင္ ဖိ
အားကုိ ထိန္းညွိနုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

ကာဗြန္နစ္အက္ဆစ္ဓါတ္ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ လြန္ကဲစြာ ႀကိဳက္ရင္

ကာဗြန္နစ္အက္ဆစ္ဓါတ္ပါတဲ႔ အခ်ိဳ႔ရည္ တစ္ပုလင္းကုိ အရမ္း အရမ္း ေသာက္ခ်င္တယ္ ဆုိတာ ကုိယ္ခနၶာက ကယ္ဆီယံဓါတ္ လုိအပ္ေနတာကုိ အခ်က္ျပလုိက္တာပါပဲ။ ကုိကာကုိလာ အပါအဝင္ ကာဗြန္နစ္အက္ဆစ္ဓါတ္ ပါတဲ႔ အခိ်ဳရည္ အရုိးထဲမွာ ရွိတဲ႔ ကယ္ဆီယံဓါတ္ကုိ စုပ္ယူ နုိင္ပါတယ္။

ကတယ္လုိ႔ ကုိယ္ခနၶာက ကယ္ဆီယံဓါတ္ကုိ လုိအပ္တယ္ ဆုိရင္ အခ်ိဳ႔ယမကာ ေသာင္ျခင္းနဲ႔ အရုိးထဲက ရွိတဲ႔ ကယ္ဆီယံဓါတ္ကုိ အျမန္ဆုံး စုပ္ယူျပီး ကုိယ္ခနၶာ အဂၤါစု အသီးသီးသုိ႔ ပုိ႔လႊတ္နုိင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အဲဒါဟာ အရုိးအတြက္ေတာ႔ ဆုိးက်ိဳး ျဖစ္နုိင္တယ္။

ဒါေၾကာင္႔ အေကာင္းဆုံး လုပ္ရပ္ကေတာ႔ အစားအစာေတြထဲကေန ကယ္ရီဆီယံဓါတ္ကုိ စုပ္ယူတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

Copy http://myanmar.cri.cn/666/2014/02/28/1s29696.htm