2014-03-11
အႀကိဳက္လြန္ အစားအစာနဲ႔ ေရာဂါေဝဒနာ (၂)
ေပါင္မုန္႔ကုိ အရမ္းၾကိဳက္ရင္
ေပါင္မုန္႔ အပါအဝင္ ကာဗြန္ဟုိက္ဒရိတ္ဓါတ္အမ်ားၾကီးပါတဲ႔ အစားစာကုိ တအားစားခ်င္တယ္ဆုိတာ စိတ္ဖိစီးမႈ
ေဝဒနာ ခံစားေနရဖြယ္ရာရွိတယ္လုိ႔ အခ်က္ျပတာပါ။
ပရုိးတင္းဓါတ္မ်ားတဲ့အစားအစာစားရင္ ေသြးအၾကည္ဓါတ္ ထြက္ေပၚလာမွႈကုိ ေလ်ာ႔နည္းလာေစနုိင္လုိ႔ စိတ္ခ်မ္းေျမ့မႈစားခ်က္လည္း လုိက္ျပီးေတာ့ေလ်ာ႔ေပါ့လာနုိင္တယ္။
ဒါေပမယ္႔ ကာဗြန္ဟုိက္ဒရိတ္ဓါတ္ကေတာ့ ေသြးအၾကည္ဓါတ္ထြက္ေပၚမႈတုိးတက္လာေစနုိင္ျပီး ေပ်ာ္ရႊင္တဲ႔ခံစားမႈ
တုိးလာေစနုိင္ပါတယ္။
မဆလာမုန္႔ကုိ လြန္ကဲစြာ ၾကိဳက္ရင္
မဆလာမုန္႔အပါအဝင္ အရသာျပင္းတဲ့အစားအစာကုိ စဲြစဲြလမ္းလမ္းစားေနတယ္ဆုိရင္၊ ဇင့္ဓါတ္ ခ့်ိဳတဲ႔ေနတဲ့ေ၀ဒ
နာနဲ႔ ပါကင္စြန္ေရာဂါကုိ သတိထားသင္႔ပါတယ္။
ဇင္႔ဓါတ္ခ့်ိဳတဲ႔ရင္ အရသာကုိ အာရုံခံစားနိုင္စြမ္းပမာဏကလည္း ေလ်ာ႔နည္းတတ္ပါတယ္။
ဇင္႔ဓါတ္ခ့်ိဳတဲ႔ျခင္းဟာ ပါကစြန္ေရာဂါနဲ႔လည္း ဆက္စပ္တယ္။
ဇင္႔ဓါတ္ခ့်ိဳတဲ႔ရင္ ဆဲလ္ရဲ့ အဆိပ္ဖယ္ရွားစြမ္းအား က်ဆင္းလာေစနုိင္တယ္။
ေဆးလိပ္ေသာက္တာကလည္း ဇင္႔ဓါတ္ခ့်ိဳတဲ႔မႈ ျဖစ္ေစတတ္တယ္။
အဲဒါဟာ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေတြ အရသာျပင္းတဲ့စားစရာကုိ ပုိၾကိဳက္တဲ့အေၾကာင္းရင္းလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
ေရခဲ လြန္ကဲစြာ ၾကိဳက္ရင္
ေရခဲကုိ လြန္ကဲစြာၾကိဳက္တဲ႔လူဆုိရင္ ေသြးအားနည္းျခင္းနဲ႔ သံဓါတ္ခ့်ိဳတဲ႔ျခင္းကုိ သတိထားသင္႔တယ္။
အေမရိကန္ သိပၸံပညာရွင္က၊ ေရခဲကုိ စဲြစဲြလမ္းလမ္းစားျခင္းဟာ လွ်ာ ထုံေစဖုိ႔၊ ေသြးအားနည္းျခင္းေၾကာင္႔ ျဖစ္ေစ
တဲ့ကုိက္တာ နာတာကုိ ေလ်ာ႔နည္းေစတဲ့ နည္းလမ္း တစ္မ်ိဳးလို႔ဆုိပါတယ္။
သံဓါတ္ခ့်ိဳတဲ့ျခင္းေဝဒနာခံစားေနသူအဖုိ႔ ေရခဲရဲ့ရသာဟာ လြန္စြာေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ အေၾကာင္းရင္းကုိေတာ႔ ခုခိ်န္ထိမသိရေသးပါဘူး။
Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2014/03/11/1s29915.htm