အေအးမိေဝဒနာ ဒါေတြစားၿပီး ဒါေတြေရွာင္ပါ
တခ်ိဳ႕စားစရာေတြကုိ အေအးမိေနတဲ့အခ်ိန္မွာစားရင္ ေရာဂါပုိျပင္းထန္လာေစနုိင္လုိ႔ တတ္နုိင္သေလာက္ ေရွာင္သင္႔ပါ
တယ္။
အခ်ိဳကဲေသာမုန္႔
အဆီဓာတ္မ်ားတဲ႔ သစ္သီးေတြေရာ အခ်ိဳမုန္႔ေရာကုိပါ အေအးမိခ်ိန္မွာ ေရွာင္သင့္ပါတယ္။
အခ်ိဳဓာတ္ဟာ တံေထြးကုိ တုိးလာ ေစလာနုိင္တဲ႔အျပင္ ဗုိက္လည္း ျပည္႔တင္း လာေစနုိင္ပါတယ္။
အခ်ိဳဓာတ္ မ်ားတဲ႔ သစ္သီးေတြကေတာ့ သရက္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ လုိင္ခ်ီးသီး၊ ၾကံ၊ နာနတ္သီး၊ ဆီးသီး စတာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။
ဆား မ်ားတဲ႔ စားစရာ
ဆား နည္းေအာင္စားရင္ ေဖာက္ဓာတ္(အင္ဇုိင္း) တုိးမ်ားလာေစနုိင္ၿပီး ခံတြင္းနဲ႔လည္ေခ်ာင္းေနရာမွာ ခၽြဲဆဲလ္ေတြကုိ ထိန္း
သိမ္းနုိင္ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ အေအးမိတဲ႔အခါ ဆား မစားဘဲေနရင္လည္း မရပါဘူး။
ေခၽြး ထြက္တဲ႔အခါ ကုိယ္ခနၶာထဲမွ ဆုိဒီယမ္ဓာတ္အခ်ိဳ႕ဆုံးရွံဳးတတ္လုိ႔ ဆားနဲ႔ဆုိဒီယမ္ဓာတ္ကုိ ျပန္ျဖည္႔စြက္ဖုိ႔ လုိအပ္ပါ
တယ္။
အေအးမိခိ်န္မွာ ေန႔စဥ္ ဆား ၅ ဂရမ္ထက္ မမ်ားေအာင္ စားသင့္ပါတယ္။
စပ္လြန္းတဲ့ စားစရာ
ငရုတ္သီး အပါအဝင္ စပ္လြန္းအားႀကီးတဲ့စားစရာေတြ စားရင္ အစာအိမ္နဲ႔အူ လည္ပတ္မႈအေျခအေနကုိ ပုိမုိ ရွဳပ္ေထြးလာ
ေစနုိင္ၿပီး ျပင္းထန္လာရင္ေတာ့ ေအာ႔အန္တတ္ပါတယ္။
အရမ္းခါးတဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ေကာ္ဖီ
အရမ္းခါးတဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ေကာ္ဖီ ေသာက္ရင္ တစ္ခါတေလ အစာအိမ္နဲ႔ အစာျပြန္ထဲက စားစရာေတြ ျပန္စီးဝင္ေစတတ္
ပါတယ္။
အစာမစားတဲ့နည္းနဲ႔အေအးမိေရာဂါကုိ ကုသနုိင္တယ္ ဆုိတာကုိေတာ႔ မယုံပါနဲ႔။ အစားအစာ မစားရင္ ေသြးအဆီဓာတ္နဲ႔
ခုခံစြမ္းအားကုိ က်ဆင္းေစတဲ့အတြက္ ေရာဂါ သက္သာေစေရးအတြက္ အက်ိဳးရွိနုိင္မွာ မဟုတ္ဘူး။
copy from http://myanmar.cri.cn/666/2014/05/21/1s31170.htm