• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Saturday, February 15, 2014

ႏြားႏို႔နဲ႔အတူ မစားသင့္တဲ့အရာမ်ား

2014-02-15

ႏြားႏို႔နဲ႔အတူ မစားသင့္တဲ့အရာမ်ား



လိေမၼာ္သီး

ႏြားႏို႔မေသာက္ခင္ ၁-နာရီနဲ႔ ေသာက္ျပီး ၁-နာရီ ၀န္းက်င္မွာ လိေမၼာ္သီးကုိ မစားသင္႔ပါဘူး။
ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ ႏြားႏို႔ထဲက ပရုိတင္းဓါတ္နဲ႔ လိေမၼာ္သီးထဲက တာတာရစ္အက္ဆစ္တုိ႔ ဓါတ္ျပဳၿပီးရင္ အနယ္
ထုိင္မႈ ျဖစ္တတ္လုိ႔ပါ။

 ေခ်ာကလက္

ႏြားႏို႔ထဲမွာ ပရုိတင္းဓါတ္နဲ႔ ကယ္လီဆီယံဓါတ္ အမ်ားၾကီး ပါပါတယ္။
ေခ်ာကလက္ထဲက ေအာ႔ဇာလစ္အက္ဆစ္ ရွိတယ္။
အဲဒီစားစရာနွစ္မ်ိဳးကုိ အတူတူစားရင္ ကယ္လီဆီယံဓါတ္ စုပ္ယူမွုကုိ ထိခုိက္နုိင္မယ္။
ၿပီးေတာ႔ ဆံပင္ ေျခာက္ေသြ႔မႈ ၀မ္းေလွ်ာမႈ စတာေတြလည္း ျဖစ္ေစနုိင္မယ္။

ေဆး

ႏြားႏို႔ဟာ ေဆးလုံးေဆးျပား အေပၚယံမွာ ဖုံးအုပ္ထားတဲ့အလႊာ တစ္ခု ျဖစ္တတ္တယ္။
ၿပီးေတာ့ ႏြားႏို႔ထဲမွာပါ၀င္တဲ့ကယ္လီဆီယံဓါတ္၊ မဂၢနီဆီယံဓါတ္ေတြက ေဆးထဲမွာပါ၀င္တဲ့ ဓါတ္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ဓါတ္
ျပဳမႈ ျဖစ္ပြါးတတ္ပါတယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2014/02/13/1s29470.htm