• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Thursday, January 22, 2015

ငရုပ္သီးခပ္စပ္စပ္ ဘာေၾကာင့္ စားသင့္လဲ


ငရုပ္သီးခပ္စပ္စပ္ ဘာေၾကာင့္ စားသင့္လဲ

2015-01-22
တခ်ိဳ႕လူေတြက အစပ္မပါရင္ ထမင္းေတာင္မ်ဳိမက်ဘူးလုိ႔ ေျပာတတ္တယ္။
အစပ္ဟာ အရသာဆုိင္ရာခံတြင္းေတြ႔ျခင္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ အျပင္ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းက်ိဳး အ
သင္႔အတင့္ရွိတယ္။

ဝိတ္ေလ်ာ႔ျခင္း။
သိတဲ့အတုိင္းပါပဲ။ငရုတ္သီးရဲ႕ အရသာဟာ စပ္ပါတယ္။
ေလ႔လာခ်က္အရ စပ္တဲ႔စားစရာ ပူပူေႏြးေႏြးကုိစားျပီးေနာက္ တုိေတာင္းတဲ႔အခ်ိန္အတြင္း လူကုိယ္ခနၶာထဲ
မွာ ဆဲလ္ေတြ အေဟာင္းပ်က္သုန္း အသစ္ေတြ ေပၚထြန္းတဲ႔ျဖစ္စဥ္ဟာ ျမန္ဆန္တုိးတက္လာျပီး ပုိမုိမ်ား
ျပားတဲ႔ ကယ္လုိရီေတြ ေလ်ာ့ပါးလာေစတယ္။
ဒါ႔အျပင္ အစပ္စားတာဟာ ဗုိက္ျပည္႔တဲ႔ ခံစားမွုလည္း ျဖစ္ေစတတ္တယ္။
ဒါေၾကာင့္ အစာစားတာနည္းသြားျပီး စုပ္ယူတဲ့ကယ္လုိရီပမာဏကုိလည္း ေလ်ာ႔နည္းသြားေစတယ္။

နွလုံးအတြက္ အက်ိဳးရွိျခင္း။
အစပ္စားတာဟာ နွလုံးလည္ပတ္မႈအေျခအေနကုိ ေကာင္းမြန္လာေစနုိင္တယ္။
အေမရိကန္ ဓါတုပညာအသင္းမွ ထုတ္ျပန္တဲ႔ ေတြ႔ရွိခ်က္ ရလဒ္အရ၊ ငရုတ္သီးထဲမွာ ပါတဲ႔ ငရုတ္သီးဓါတ္
ဟာ လူကုိယ္ခနၶာထဲမွာ ကုိယ္လက္စထေရာျဖစ္တည္မွုကုိ ေလ်ာ႔နည္းလာေစျပီး ေသြးလႊတ္ေၾကာကုိ က်ဥ္း
ေျမာင္းေစတဲ႔ ဒီအန္ေအဆုိင္ရာ အၾကာင္းရင္းကုိ တားဆီးနုိင္တယ္။
ဒီလုိနဲ႔ ေသြးစီးဆင္းမႈကုိသြက္လက္လာေစျပီး နွလုံးက်န္းမာေရးကုိ ေကာင္းက်ိဳးျပဳေစတယ္။

ကင္ဆာကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္ျခင္း။
အေမရိကန္ ကင္ဆာေရာဂါ အသင္းက၊ လက္ရွိ သုေတသနရလဒ္အရ ငရုတ္သီးဓါတ္ဟာ သုက္ရည္ဂ
င္း(ပရုိစတိတ္ဂလင္း) ကင္ဆာ ဆဲလ္ တုိးပြါးႏႈန္းကုိ ထိန္းညွိနုိင္တယ္လုိ႔ ေၾကညာခဲ႔တယ္။

ေသြးတုိး က်ေစျခင္း။
ငရုတ္သီးဓါတ္ဟာ ေသြးထဲပါ နုိက္ထရစ္ ေအာက္ဆုိဒ္ ပမာဏကုိ တုိးလာေစတယ္။
အဲဒါဟာ လူကုိယ္ခနၶာရဲ႕ ေသြးလည္ပတ္မႈကုိ ပုိမုိသြက္လက္လာေစျပီး ေရာင္ရမ္းမွုကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္
နုိင္ကာ ေသြးတုိးတာကုိ က်ေစနုိင္တယ္။
စပ္တဲ႔ စားစရာ အားလုံးထဲမွာ ငရုတ္သီးဟာ ေသြးတုိးက်ေစတဲ႔ အစြမ္းဆုံးေသာ စားစရာ ျဖစ္တယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2015/01/22/1s35151.htm