• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Thursday, April 30, 2015

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ရဲ႕အျမစ္နဲ႔ ေရာဂါ ကုသနုိင္ အပိုင္း ၃


ဟင္းသီးဟင္းရြက္ရဲ႕အျမစ္နဲ႔ ေရာဂါ ကုသနုိင္ အပိုင္း ၃

ေဂၚဖီထုပ္ျမစ္္

ဂၚဖီထုပ္ အျမစ္ထဲမွာ ဗီတာမင္ အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ သတၱဳဓါတ္နဲ႔ ဖုိးလစ္အက္ဆစ္ ပါရွိၿပီး၊ အသားအေရ ေခ်ာေမာလွပ
ေစျခင္း၊ အဆိပ္ကုိ ဖယ္ေပးျခင္းနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္ ေျပေစျခင္း စတဲ႔ အာနိသင္ ရွိတယ္။


ခရမ္းျမစ္

ခရမ္း အျမစ္ဟာ အပူဓါတ္ကုိ္ က်ေစနုိင္တဲ႔ စားစရာ ျဖစ္ၿပီး၊ အယ္ကာလိုင္း အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဗီတာမင္ ဘီ၊ စီ၊ မုန္
လာဥနီဓါတ္နဲ႔ အဆီဓါတ္ေတြ ပါရွိတယ္။
ခရမ္းသီး အျမစ္ကုိ ဓါးနဲ႔လွီး၊ ေရနဲ႔ ပ်စ္ေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ႀကံသကာ(ထန္းလ်က္) ထည့္ေသာက္တဲ့နည္းနဲ႔ ေလ
ျပြန္ေရာင္နာေရာဂါကုိ ကုသနုိင္တယ္။

နံနံျမစ္

နံနံပင္ အျမစ္ထဲမွာ ဗီတာမင္ မ်ိဳးစုံ၊ မုန္လာဥနီဓါတ္နဲ႔ သတၱဳဓါတ္ေတြ ရွိၿပီး၊ ကယ္ဆီယံဓါတ္ကုိ ျဖည္႔စြက္နုိင္
တဲ႔အျပင္ ေသြးအားနည္းျခင္းကုိ ႀကိဳတင္ ကာကြယ္နုိင္တယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/696/2015/04/30/1s36805.htm