• မိုးေလးမ်ိဳး၊ လူေလးမိ်ဳး၊ ျမင္းေလးမ်ိဳး၊ သစ္ပင္ေလးမ်ိဳး ႏွင့္ ဒုကၡသည္ေလးမ်ိဳး
  • အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရးစာခ်ဳပ္အေပၚ KNU၏သေဘာထား ဆက္သြယ္ေမးျမန္းခ်က္
  • ကရင္လူမ်ိဳးတို႔ သိသင့္သိထိုက္ေသာ လဆန္း လဆုတ္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား
  • ေဖါဟ္အု္တါ ယဲါမိင္
  • လာခုဂ္ခါင္ၟစူး ဟွံင္ယုဂ္

Saturday, May 9, 2015

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ရဲ႕အျမစ္နဲ႔ ေရာဂါ ကုသနုိင္


ဟင္းသီးဟင္းရြက္ရဲ႕အျမစ္နဲ႔ ေရာဂါ ကုသနုိင္ အပိုင္း ၇

ေဂၚဖီပန္းျမစ္

ဂၚဖီပန္း အျမစ္ေနရာမွာ အာဟာရဓါတ္ မ်ားျပီး၊ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓါတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓါတ္ မ်ားတယ္။
ဗီတာမင္ စီနဲ႔ ကယ္ဆီယံဓါတ္ အလြန္ မ်ားတယ္။ ေဂၚဖီပန္းရဲ႕ကင္ဆာ ခုခံစြမ္းအားဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္
မ်ားထဲမွာ ထိပ္ဆုံးကျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရတယ္။


တရုတ္ဟင္းနုႏြယ္ျမစ္

တရုတ္ ဟင္းနုႏြယ္ရဲ႕ အျမစ္ထဲမွာ သံဓါတ္၊ ပရုိးတငး္ဓါတ္၊ ဗီတာမင္A B1 B2 C နဲ႔ သာမန္ ဟင္းသီးဟင္း
ရြက္ထဲမွာ ရွားပါးတဲ႔ ဗီတာမင္ K လည္းပါရွိျပီး အေရျပားနဲ႔ အဂၤါစု ေသြးယုိစိမ့္ျခင္းကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္
တယ္။
ဒါ႔အျပင္ တရုတ္ ဟင္းနုနြယ္ရဲ႔ အျမစ္ကုိ ခဏခဏ စားရင္ မ်က္စိအာရုံကုိ ထိန္းသိမ္းနုိင္တဲ႔အျပင္ စိတ္ဖိစီး
မႈကုိလည္း ေျပေစနုိင္တယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/696/2015/05/08/1s36913.htm