ဟင္းသီးဟင္းရြက္ရဲ႕အျမစ္နဲ႔ ေရာဂါ ကုသနုိင္ အပိုင္း ၇
ေဂၚဖီပန္းျမစ္
ဂၚဖီပန္း အျမစ္ေနရာမွာ အာဟာရဓါတ္ မ်ားျပီး၊ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓါတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓါတ္ မ်ားတယ္။
ဗီတာမင္ စီနဲ႔ ကယ္ဆီယံဓါတ္ အလြန္ မ်ားတယ္။ ေဂၚဖီပန္းရဲ႕ကင္ဆာ ခုခံစြမ္းအားဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္
မ်ားထဲမွာ ထိပ္ဆုံးကျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရတယ္။
တရုတ္ဟင္းနုႏြယ္ျမစ္
တရုတ္ ဟင္းနုႏြယ္ရဲ႕ အျမစ္ထဲမွာ သံဓါတ္၊ ပရုိးတငး္ဓါတ္၊ ဗီတာမင္A B1 B2 C နဲ႔ သာမန္ ဟင္းသီးဟင္း
ရြက္ထဲမွာ ရွားပါးတဲ႔ ဗီတာမင္ K လည္းပါရွိျပီး အေရျပားနဲ႔ အဂၤါစု ေသြးယုိစိမ့္ျခင္းကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္
တယ္။
ဒါ႔အျပင္ တရုတ္ ဟင္းနုနြယ္ရဲ႔ အျမစ္ကုိ ခဏခဏ စားရင္ မ်က္စိအာရုံကုိ ထိန္းသိမ္းနုိင္တဲ႔အျပင္ စိတ္ဖိစီး
မႈကုိလည္း ေျပေစနုိင္တယ္။
Copy from http://myanmar.cri.cn/696/2015/05/08/1s36913.htm